Copernicus

Copernicus 1.5.2

Screenshots maak je zo

VOOR

  • Gewone screenshots vrij simpel te maken

TEGEN

  • Slechte videoscreenshot-functie
  • Onduidelijke menu's

Gemiddeld
6
Met het kosteloze Copernicus maak je screenshots, oftewel schermafbeeldingen. Waar je met foto's vaak "die speciale momenten" vastlegt, zijn screenshots vooral van praktisch nut. Zo gebruik je ze bijvoorbeeld om aan de hand van plaatjes een handeling op je computer aan iemand anders uit te leggen. Met Copernicus maak je screenshots van een bepaald gebied op je scherm, een venster of je hele scherm. Tevens maak je er korte video's mee van gebeurtenissen op je beeldscherm.

In Copernicus maak je gebruik van hotkeys, oftewel sneltoetsen, om de "Screen"-, "Region"- en "Video"-functies aan te roepen. Deze staan ingesteld op enkele F-toetsen. Dit is een beetje onfortuinlijk, omdat je Mac die standaard voor andere functies gebruikt. Een net gemaakte screenshot verschijnt in een overwegend verwarrend Preview-menu. Hier bewerk je het plaatje eventueel door er een watermerk op te zetten. Copernicus slaat screenshots jammer genoeg alleen maar op in het jpg-formaat.

De "video-capturing" functie is veelbelovend, maar stelt uiteindelijk zwaar teleur. Om te beginnen strooit het menu met zeker niet-vanzelfsprekende termen als "memory", "harddrive" en "framerate", ofwel aantal beelden per seconde. Daarna blijkt dat video's er alleen acceptabel uitkomen als je een heel klein gebied op je scherm vastlegt. Selecteer een te groot gebied of te hoge framerate en Copernicus crasht of verkleint de framerate drastisch.

Copernicus heeft het maken van simpele screenshots gewoon onder de knie. De menu's zijn echter onhandig en de hele videoscreenshot-functie laat je beter links liggen. Voor een intuïtievere, gladder lopende schermafbeelding-applicatie probeer je Snagit, een van de weinige andere screenshotprogramma's voor de Mac.

Meeste downloads Screen Capture voor mac

Meer
Copernicus

Download

Copernicus 1.5.2

Beoordelingen about Copernicus